Ігнат назвав проблему прогнозів стосовно обстрілів України
Ігнат назвав проблему прогнозів стосовно обстрілів України

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що такі прогнози робити можна, але не слід "прив'язуватися до певних дат".

Ворог приймає рішення стосовно масованих атак безпосередньо напередодні удару. Тому вирахувати, коли саме буде чергова масована атака росіян по Україні, неможливо. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону Єдині новини.

"Є відповідні служби, є розвідка, які можуть мати якусь інформацію щодо підготовки до удару. Вирахувати не можливо. Те, що (ставлять запитання - ред.) завжди в ефірах, а потім виривають з контексту деякі речі, вже там встановлюють "терміни"... Хтось каже чотири дні...Ну як ми можемо знати коли ворог планує (атаку - ред.)?", - пояснив він.

Росіяни можуть запланувати удар характерним, як це вони завжди роблять, наприклад, по Києву чи Одеській області, і призначити конкретний день. Однак потім його можуть відтермінувати, "щось ще додумати".

"Все буде відбуватися відповідно до тих завдань, які ворог перед собою ставить і до обстановки, яка складається, враховуючи різні фактори. Особливо розвіддані, які має ворог, погодні умови тощо. Тут вже рішення приймається безпосередньо напередодні. Тому вираховувати якісь дати не потрібно", - зазначив речник.

Ігнат наголосив, що треба бути завжди насторожі, адже масована атака може статися у будь-який день.

"Прогнози робити звичайно можна. На підготовку до масованого обстрілу зрозуміло потрібен певний час, але давайте не будемо ставити якісь чіткі терміни, прив'язуватися до певних дат. Як бачимо, противник не завжди прив'язується до своїх сакральних дат, до наших дат, а б'є, щоб було несподівано для нас", - підсумував представник Повітряних сил.
Добавил: Loci
Категория: Украина 858
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close