Іноземні ЗМІ зробили репортаж з шахти у прифронтовому Покровську
26.04.2024 15:08 693
Іноземні ЗМІ зробили репортаж з шахти у прифронтовому Покровську

Шахти у Покровську цілодобово видобувають вугілля, хоча до лінії фронту зараз 40 кілометрів.

Українські шахтарі продовжують видобувати вугілля у Донецькій області в місті Покровськ, яке знаходиться за 40 кілометрів до лінії фронту. Про це пишуть журналісти провідної ірландської газети The Irish Times.

Вони побували у Покровську на підприємствах групи Метінвест.

"Покровськ – під прицілом російських військ, які захопили Авдіївку в лютому, і зараз перебувають за 40 км від нього. Але в давньому осередку української гірничодобувної промисловості, який нині також слугує військовим опорним пунктом, немає жодних ознак паніки", – йдеться в статті.

Журналісти нагадують, що з літа 2014 року до лютого 2022 року лінія фронту на Донбасі майже не рухалася, а вугілля з Покровська продовжувало постачатися на коксохімічний завод в Авдіївці. Звідти мільйони тонн коксівного вугілля щороку транспортувалися за 130 км на південь до Маріуполя, де на березі Азовського моря комбінат Азовсталь виробляв металопродукцію, що постачалася у всьому світі.

"Але два роки тому російські війська бомбардували, а потім окупували Маріуполь, а цієї зими зробили те саме з Авдіївкою. Азовсталь та АКХЗ тепер в руїнах, і більшість шахт Донбасу окуповано або зруйновано. Але Покровськ все ще цілодобово видобуває, сім днів на тиждень, і торік він виробив понад 5 млн тонн вугілля", – пише видання.

Тепер вугілля з Покровська забезпечує заводи в інших регіонах України.

"У вугільній шахті на глибині до 1 км й у величезних інженерних цехах, що забезпечують функціонування обладнання, робота важка й потенційно небезпечна, а яскраві знаки на стінах нагадують працівникам, що втрата концентрації може бути смертельно небезпечною. Вони не хочуть говорити про війну, але від неї нікуди не подінешся: з довоєнних 10000 працівників шахти близько 1000 служать в армії. А Покровськ є частою ціллю російських ракетних обстрілів", – пишуть журналісти.

Раніше британська газета Financial Times зробила репортаж з виробництва макетів зброї для ЗСУ. Його налагодили на одному з підприємств Метінвесту. Працівники виготовляють макети радянських гаубиць Д-20, американських М777, радіолокаційних систем, радарів, мінометних установок та інше.
Добавил: Loci
Категория: Мир 693
Рейтинг: 4.2/6
Всего комментариев: 0
avatar
close