Корупційний скандал: чиновника Запорізької облради відсторонили від посади
Корупційний скандал: чиновника Запорізької облради відсторонили від посади

Чоловіка викрили на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу.

Заступника голови Запорізької обласної ради, якого викрили в наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди, відсторонив від посади Вищий антикорупційний суд (ВАКС). Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в п'ятницю, 25 квітня.

"Слідчий суддя ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом цієї облради), якого викрили спільно з іншими особами на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій зазначеним медичним закладом в інтересах фінансових установ", - ідеться в повідомленні.

Чиновника відсторонили на строк в один місяць. 

НАБУ і САП 19 лютого 2024 року спільно з СБУ викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата цієї облради на наданні неправомірної вигоди одному з директорів комунального медичного закладу. 21 лютого правоохоронці повідомили їм про підозру.

23 лютого Вищий антикорупційний суд (ВАКС) узяв під варту з альтернативою застави в 3 млн грн заступника голови Запорізької облради. 

Як ми вже писали, 23 квітня повідомили про підозру одному з міністрів у справі, яка стосувалась заволодіння державною землею на 291 млн гривень. Водночас була спроба заволодіння ще однією ділянкою, вартість якої складала 190 млн гривень. ЗМІ повідомили, що мова йде про Сольського.
Добавил: Loci
Категория: Украина 552
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close