Росія у Гаазі заперечила геноцид в Україні
18.09.2023 16:01 393
Росія у Гаазі заперечила геноцид в Україні

Російська сторона мала слово під час засідання суду Гааги і виступ її представників тривав три години.

Міжнародний суд ООН начебто не має юрисдикції у справі щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Про це сказав представник Росії Геннадій Кузьмін під час свого виступу в суді Гааги, повідомляє Укрінформ у понеділок, 18 вересня.

"Порушення Конвенції про геноцид не може бути, якщо немає геноциду", – заявив він і назвав українську владу "київським режимом", що начебто займається утиском російськомовних, а також звинуватив Україну в "нацизмі".

Представники РФ у своїх виступах закидали Україні, що це начебто вона вчинила геноцид у Луганській та Донецькій областях, а також почала війну.

Вказано, що подібні маніпуляції та звинувачення росіян викликали сміх у пресцентрі, де перебували представники міжнародних ЗМІ.

Сьогодні слово у суді мала російська сторона. Виступ тривав три години. Уже завтра у Міжнародному суді ООН виступатимуть представники України.

Напередодні стало відомо, що суд ООН поновлює публічні слухання проти Росії. У позові проти РФ до Міжнародного суду ООН Україна вимагає притягнути агресора до відповідальності за спотворення поняття геноциду.

Україну підтримали 32 країни, які долучилися до цієї справи. Вони також матимуть слово у суді 20 вересня. Слухання проходитимуть у два раунди: Росія матиме слово 18 та 25 вересня, а Україна виступатиме 19 та 27 вересня.

Суд проведе слухання по юрисдикції, і якщо визнає, що має юрисдикцію і що позов є повністю або частково прийнятним, то наступним етапом буде розгляд справи по суті.
Добавил: Loci
Категория: Мир 393
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close