Нацкомісія зупинила обіг акцій Укррічфлоту
Нацкомісія зупинила обіг акцій Укррічфлоту

Укррічфлот – одна з найстаріших компаній на фондовому ринку України, бо вона однією з перших була виведена на приватизацію.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зупинила обіг акцій ПрАТ Судохідна компанія Укррічфлот. Про це повідомляється на сайті комісії у вівторок, 16 січня.

Текст самого рішення від 12 січня, а також причини його ухвалення відсутні.

Укррічфлот – одна з найстаріших компаній на фондовому ринку України, бо вона однією з перших була виведена на приватизацію. Її акції досить активно оберталися на ринку у перші роки після продажу державою.

Компанія включала п’ять портів – Дніпровський, Запорізький, Нікопольський, Херсонський та Миколаївський. Її флот налічував близько 100 суден, зокрема для перевезень Дніпром, Дунаєм, кораблі річка-море, а також буксири й допоміжний флот.

До початку повномасштабної війни з Росієї компанія декларувала перевалювання щорічно до 3 млн тонн вантажів із можливістю її збільшення до 10 млн тонн, а сумарна вантажопідйомність її флоту становила 170 тис. тонн.

У 2022 році виручка компанії впала майже в 3,8 раза – до 299,79 млн грн, тоді як чистий збиток зріс майже в 4,8 раза, до 193,97 млн грн.

Найбільшими акціонерами Укррічфлоту зазначено венчурний фонд П'ятий під управлінням КУА Сварог Ессет Менеджмент – 66,1032%, Culata Limited (Кіпр) – 9,7758%, ТОВ Авалайн – 9,1666% і Олтіноро Інвестментс Лімітед – 5,5%. Згідно з держреєстром, кінцевий бенефіціар – Леонід Пивоваров зі Швейцарії.
Добавил: Loci
Категория: Украина 448
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close