Посадовці закуповували продукти для військових за завищеними цінами
Посадовці закуповували продукти для військових за завищеними цінами

Посадовці, які очолювали продовольчу службу тилового забезпечення прикордонного загону, отримали підозри.

Двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині, які закуповували продукти для військових за завищеними цінами, повідомлено про підозру. Про це 8 квітня повідомляє ДБР.

Зазначається, що один з фігурантів - начальник продовольчої служби частини уклав договір на закупівлю круп для військової частини на понад 360 тисяч гривень. Угода була схвалена за завищеною ціною та без відповідних документів, що підтверджують якість товару.

Його попередник на цій посаді уклав договір із закупівлі хліба для військової частини на 1,3 млн грн. Попри проведений моніторинг, він надав перевагу підприємцю, який запропонував завищену ціну.

Вартість кілограма хліба, яку за договором поставляв приватний підприємець, перевищувала середню ринкову на 8 грн. Через це військова частина зазнала збитків у понад 402 тисячі гривень.

Нагадаємо, представники Центрального управління контролю якості Міністерства оборони України в лютому 2024 року перевірили продовольство на складах компаній-постачальників до відвантаження в підрозділи і запобігли постачанню 264,09 тонни неякісних продуктів до військових частин.
Добавил: Loci
Категория: Украина 861
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close