На ЗАЕС стався частковий блекаут - Енергоатом
На ЗАЕС стався частковий блекаут - Енергоатом

Дані щодо часткового блекаута підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику окупованої станції, повідомляють в Енергоатомі.

Некомпетентні дії рашистів призвели до часткового блекаута на Запорізькій АЕС. Про це сьогодні, 16 листопада, вранці повідомила пресслужба Енергоатома.

"14 листопада 2023 року через некомпетентність російських загарбників та працівників Росатома стався частковий блекаут. Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин. У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику окупованої станції.

"Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці", - додають в Енергоатомі.

Повідомляється також, що від початку окупації Запорізької АЕС там сталося сім повних блекаутів.

"Такі події загрожували всьому континенту, адже окупанти не несуть відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку станції", - підкреслюється в повідомленні.

В Енергоатомі наголошують, що Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора - НАЕК Енергоатом, оскільки лише в такому разі гарантуватиметься дотримання ядерної й радіаційної безпеки об‘єкта.

Раніше Енергоатом повідомляв, що на ЗАЕС поменшало російських військових. Керівник Енергоатома повідомив, що на Запорізькій АЕС працює до 800 українців і умови роботи залишаються складними. 
Добавил: Loci
Категория: Украина 394
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close