Десятки тисяч британських авіарейсів відчули глушіння GPS-сигналу - ЗМІ
23.04.2024 10:13 511
Десятки тисяч британських авіарейсів відчули глушіння GPS-сигналу - ЗМІ

Проблема стала масовою з серпня минулого року. В уряді заявляють, що глушіння сигналу часто пов'язане з військовою діяльністю.

Близько 46 тисяч рейсів до Великої Британії та з неї відчули глушіння GPS у регіоні за чим, ймовірно, стоїть Росія. Про це повідомляє британський The Sun з посиланням на джерела в авіаційній галузі.

Видання на основі аналізу бортових журналів профільного сайту GPSJAM.org пише, що із серпня минулого року проблеми з навігацією виявили на близько 46 тисячах рейсів. З них 2300 припадають на Ryanair, майже 1400 – у Wizz Air.

Британські авіалінії British Airways та easyJet також постраждали від глушіння GPS, хоча не в таких суттєвих масштабах (82 і 4 випадки відповідно).

В Управління цивільної авіації Великої Британії в коментарі The Sun заявили, що глушіння сигналу часто пов'язане з військовою діяльністю, але не означає, що комерційні літаки є його безпосередньою мішенню.

"Глушіння GPS безпосередньо не впливає на навігацію літака, і хоча це відома проблема, це не означає, що літак був заглушений навмисно", – пояснив керівник відділу льотних операцій управління Гленн Бредлі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 511
Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
avatar
close