Курс євро відносно долара впав до мінімуму з початку року
Курс євро відносно долара впав до мінімуму з початку року

Євро впав на 0,5% до 1,0676 долара (найнижчий рівень з листопада). Очікується найбільше тижневе падіння щодо долара майже за рік - на 1,5%.

Курс євро до долара впав до найнижчого рівня цього року. Причиною є те, що Європейський центральний банк, схоже, збирається знизити відсоткові ставки раніше за Федеральну резервну систему США, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що євро впав на 0,5% до 1,0676 долара (найнижчий рівень з листопада). Очікується найбільше тижневе падіння щодо долара майже за рік - на 1,5%.

Як повідомляється, падіння послідувало за підтвердженням чиновників ЄЦБ, що їх не лякає обережніший прогноз у США, де високі показники інфляції спровокували зміни настроїв. Це спричинило те, що трейдери зробили ставку на те, що ЄЦБ знизить ставку на чверть пункту у червні.

Грошові ринки відсунули очікувану дату початку пом'якшення політики Федеральної резервної системи на одне засідання, до вересня.

За словами голови валютного відділу Jefferies у Нью-Йорку Бреда Бектел, "падіння євро до 1,07 долара говорить про те, що зниження ставок у червні є прогнозованим".

"Прорив цього рівня стане важливим кроком на шляху до 1,05", - Євро, швидше за все, досягне цього рівня приблизно у той час, коли ЄЦБ почне пом'якшувати політику", - зазначив він.
Добавил: Loci
Категория: Украина 1018
Рейтинг: 4.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close