Глава ЦРУ застеріг США від "автоголу історичного масштабу"
31.01.2024 11:45 453
Глава ЦРУ застеріг США від

Для Сполучених Штатів припинити підтримку України в цей вирішальний момент було б голом у свої ворота історичного масштабу, вважає Бернс.

Для США стратегічно важливо продовжувати підтримку України на тлі подальшого повномасштабного вторгнення Росії. Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс у своїй статті в журналі Foreign Affairs.

Бернс пише, що Росія вже програла війну на багатьох рівнях, втративши щонайменше 315 тисяч російських військових і дві третини довоєнного танкового парку, а також не наблизившись до стратегічної мети – захопити Київ і підкорити Україну.

Очільник ЦРУ також вважає, що вторгнення підірвало владу Путіна, свідченням чому став заколот ватажка ПВК Вагнера Євгенія Пригожина в червні 2023 року. Водночас той налаштований затягувати війну, сподіваючись, що час – на його боці.

"Ключ до успіху полягає у збереженні західної допомоги Україні. Менш як п'ять відсотків оборонного бюджету США – скромна інвестиція порівняно зі значною геополітичною віддачею для Сполучених Штатів і помітною прибутковістю для американської промисловості", – пише Бернс.

Він наголошує, що подальша допомога Києву зброєю забезпечить йому "сильнішу позицію" в разі ймовірних переговорів, а також дасть шанс забезпечити довгостроковий виграш для України і стратегічний програш для Росії.

Бернс підкреслює, що для США вийти з конфлікту в цей вирішальний момент і припинити підтримку України було б голом у свої ворота історичного масштабу.

Нагадаємо, президент США Джо Байден ще у жовтні минулого року звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 млрд доларів для України. Однак воно й досі блокується республіканцями через суперечності між партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.
Добавил: Loci
Категория: Мир 453
Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close