Байден назвав Сі диктатором: в КНР відреагували
16.11.2023 13:37 391
Байден назвав Сі диктатором: в КНР відреагували

Байден пояснив, що на його думку Сі "диктатор в тому розумінні, що він один керує країною". Пекін розкритикував цю заяву.

Президент США Джо Байден сказав на прес-конференції після чотиригодинного американо-китайського саміту, що все ще вважає голову КНР Сі Цзіньпіна диктатором. Про це повідомляє телеканал CNN.

"Послухайте, він диктатор в тому розумінні, що він один керує комуністичною країною, уряд якої повністю відрізняється від нашого. Тим не менш, ми досягли прогресу", - пояснив американський лідер.

Байден під час спілкування з журналістами одразу після саміту назвав переговори із Сі Цзіньпіном "дуже конструктивними та продуктивними".

Телеканал нагадав, що в червні цього року Байден вже називав Сі диктатором, коли коментував інцидент з китайським аеростатом, що залетів на територію США.

У Пекіні тоді назвали цю заяву абсурдною та безвідповідальною.

Інформагентство Bloomberg повідомило, що в Китаї обурилися через те, що президент США Джо Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна диктатором.

Міністерство закордонних справ Китаю засудило слова Байдена і назвало висловлювання американського президента "абсурдним" та "провокацією".

Bloomberg вважає, що слова Байдена можуть підірвати домовленості, які були досягнуті на чотиригодинних переговорах з Сі Цзіньпіном у США.

За словами американської сторони, лідери домовилися про боротьбу з розповсюдженням хімічних речовин-прекурсорів фентанілу, відновлення зв'язку між військовими на високому рівні та встановлення домовленості, згідно з якою один із лідерів може напряму дзвонити іншому, щоб вирішити будь-які непорозуміння.
Добавил: Loci
Категория: Мир 391
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close