Бронювання журналістів від мобілізації не передбачено - голова Комітету ВР
Бронювання журналістів від мобілізації не передбачено - голова Комітету ВР

Бронювання існує в інших галузях, тобто до 50% робітників певних підприємств можуть бути заброньовані. Але говорити про бронювання журналістів не доводиться.

Голова Комітету зі свободи слова Верховної ради Ярослав Юрчишин заявив, що бронювання для журналістів в Україні не передбачено. Інформаційний фронт не розглядається як окремий напрямок. Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

"Саме бронювання існує в інших важливих галузях, тобто до 50% робітників певних підприємств чи відомств можуть бути заброньовані. Але говорити про саме бронювання журналістів не доводиться з багатьох причин", - зазначив він.

За словами Юрчишина, по-перше, в Україні немає стільки мобілізаційного ресурсу, як в Росії, і "немає такої розкоші", де всі федеральні канали забронювали.

"По-друге, в нас не розглядається інформаційний напрямок як окремий напрямок боротьби. Інформаційний фронт як такий існує, але ми його ігноруємо. Ми сподіваємося на свідомість наших медіа", - заявив депутат.

Він додав, що є розуміння, "що мобілізація працівників медіа - це величезний козир, бо найкращі прес-офіцери - це вихідці з медіа".

"І звісно вони набагато краще працюють з журналістами, і розуміють, що показувати, як показувати, що журналіст нам не ворог, а людина, яка прийде, покаже ваш напрямок, а потім на цей напрямок приїде додаткова амуніція, зброя і волонтерська допомога", - сказав Юрчишин.
Добавил: Loci
Категория: Украина 2290
Рейтинг: 5.0/8
Всего комментариев: 0
avatar
close