В Україні запустили реєстр нерухомих об’єктів культурної спадщини
В Україні запустили реєстр нерухомих об’єктів культурної спадщини

Наразі в реєстрі 105 532 пам’ятки. єПам’ятка дасть змогу сформувати єдиний масив даних про всі об’єкти культурної спадщини України.

Міністерство культури та інформаційної політики України разом з партнерами 29 листопада презентувало інформаційно-комунікаційну систему обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини України Державний реєстр нерухомих пам’яток України - єПам’ятка. Про це повідомляє пресслужба Мінкульту.

Наразі в реєстрі 105 532 пам’ятки. єПам’ятка дасть змогу сформувати єдиний масив даних про всі об’єкти культурної спадщини України, зокрема й ті, що зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях.

За словами т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, запуск єПамʼятки впорядкує процес охорони культурних памʼяток в Україні та зробить його прозорим. Доступ до інформації стане більш зрозумілим, простим і відкритим для тих людей, які користуються управлінськими рішеннями для здійснення господарської діяльності.

Розробка інформаційної системи Державний реєстр нерухомих пам’яток України перебуває на фінальній стадії реалізації. Вже з 1 січня для більшості користувачів Мінкульт продемонструє цю інформаційну систему.

Очікується, що впровадження реєстру перешкоджатиме хаотичній забудові в історичних ареалах міст, особливо під час повоєнної відбудови, а також оптимізуватиме процеси охорони пам’яток України.
Добавил: Loci
Категория: Украина 143
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close