Президент Фінляндії зробив заяву щодо відправлення військ в Україну
Президент Фінляндії зробив заяву щодо відправлення військ в Україну

Важливо, щоб союзники сфокусувалися на тому, що вони можуть реалістично зробити для України, наголосив Стубб.

Фінляндія не бачить причин для відправки своїх військ до України, але продовжує надавати військову підтримку. Про це заявив фінський президент Олександр Стубб на пресконференції з українським лідером Володимиром Зеленським у Києві в середу, 3 квітня.
 
"Немає жодної причини для Фінляндії надсилати війська до України. Ми підтримуємо Україну всіма можливими способами. Наразі ми зробили це шляхом не лише підписання угоди про безпеку, не лише 23-ма пакетами підтримки", - сказав він.

Стубб зазначив, дуже важливо, щоб Європа, США і Захід сфокусувалися на тому, що вони можуть реалістично зробити для України. Зокрема, надати Україні озброєння та боєприпаси, навчати українських військових і надати Україні членства в ЄС і НАТО.
Президент Фінляндії також прокоментував вступ країни до НАТО, заявивши, що членство в Північноатлантичному альянсі було б неможливим без нападу Росії на Україну.

"Майбутнє України - це один із пріоритетів нашої політики безпеки. Якщо говорити відверто, наше членство в НАТО було б неможливим без агресивного нападу з боку Російської Федерації на Україну. У лютому 2022 року фінський народ зрозумів, що далі так тривати не може. Потрібно приєднуватися до НАТО, потрібно згуртовуватися і чинити колективний опір цій небезпеці", - сказав Стубб.

Лідер Фінляндії повідомив, що цього тижня уряд країни ухвалив рішення про 23 пакет допомоги Україні в розмірі 188 млн євро. Здебільшого, це військова допомога, ППО-системи, артилерійський боєкомплект великих калібрів. Загалом обсяг щорічної допомоги Україні становить 900 млн євро.
Добавил: Loci
Категория: Украина 1287
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close