Укренерго будує ЛЕП на Одещині
Укренерго будує ЛЕП на Одещині

Було проведено тендер на другу ділянку ЛЕП. Першу ділянку у грудні замовили ТОВ ПЕК за 887 млн грн. Загальна вартість лінії становить 3,68 млрд грн.

НЕК Укренерго 9 січня уклало угоду з ТОВ Структум про будівництво ЛЕП 330 кВ Новоодеська-Арциз на ділянці опор за 2,79 млрд грн. Про це повідомляється у системі Прозорро, передають Наші гроші.

Зазначається, що було проведено тендер на другу ділянку ЛЕП. Першу ділянку у грудні замовили ТОВ ПЕК за 887 млн грн. Загальна вартість лінії становить 3,68 млрд грн. Другий тендер Структум виграв у ПЕК, знизивши ціну на 3% від очікуваної вартості лоту.

У цьому році планують збудувати лінію електропередач в Одеській області. Повітряна лінія електропередачі Новоодеська - Арциз запланована для уникнення енергетичної залежності України від Молдови та РФ у зв’язку з тим, що постачання електроенергії Придунав’ю виконується з території Молдови від Молдовської ДРЕС, яка стала власністю російського ВАТ Інтер РАО ЄЕС.

Ціни в кошторисі Структуму в середньому на рівні вищезгаданого договору з ПЕК. Деякі інші позиції дешевші. Бетон із сульфатостійким цементом від Структуму вартує 4 955 грн/куб. м, а в ПЕК коштував 5 100 грн/куб. м.

Окремі позиції трохи дорожчі. Так, броньований телефонний кабель від Структуму - по 220 тис. грн/км, тоді як броньований телефонний кабель від ПЕК коштував 192 тис грн/км.
Добавил: Loci
Категория: Украина 1014
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close