Україна відправила ще одне судно тимчасовим коридором
Україна відправила ще одне судно тимчасовим коридором

Корабель Puma зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року та не міг покинути порт через початок бойових дій.

Балкер Puma під прапором Кайманових островів вийшов з Одеського морського порту і зараз прямує до Босфору встановленим тимчасовим коридором. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у понеділок, 18 вересня.

Вказано, що на корабель завантажено 16 тисяч тонн металу та 14 тисяч тонн ріпаку.

Цей балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року та не міг покинути порт через початок бойових дій та закриття районів Чорного моря.

У міністерстві нагадали, що визначений навігаційним дорученням ВМС коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення.

"Враховуючи блокування Зерновоі ініціативи те зростаючу потребу світу в українській продукції, Україна розглядає можливість використовувати його і для цивільних суден, що перевозять невійськові вантажі зокрема збіжжя переважно до країн Африки та Азії", – йдеться у повідомленні.
Добавил: Loci
Категория: Украина 359
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close