В Італії ліквідували мережу фальшивомонетників, підконтрольну мафії
09.04.2024 13:08 1210
В Італії ліквідували мережу фальшивомонетників, підконтрольну мафії

Група, підконтрольна клану Маццарелла, який належить до неаполітанської мафії Каморра, виготовила близько 6 млн євро купюрами номіналом 20, 50 та 100 євро.

У Неаполі (Італія) ліквідували мережу фальшивомонетників, заарештувавши близько 60 осіб, яких підозрюють у виробництві та продажу банкнот, що потім переправляли до Франції, Іспанії та Греції. Про це повідомляє AFP.

Зазначається, що група, підконтрольна клану Маццарелла, який належить до неаполітанської мафії Каморра, виготовила близько 6 млн євро купюрами номіналом 20, 50 та 100 євро.

За даними поліції, фальшивомонетники працювали за стандартним графіком: з 9:00 до 17:00 протягом тижня та до 13:00 у неділю. Правоохоронці стверджують, що банкноти розфасовували за їхньою якістю залежно від текстури та кольору.

Купюри номіналом 50 євро отримали назву Марадонас, на честь легендарного аргентинського футболіста та ікони Неаполя, чемпіона Італії у складі місцевого клубу Наполі Дієго Марадони, а також Пелес, на честь іншої покійної легенди футболу з Бразилії.

Повідомляється, серед заарештованих - семеро осіб, яких затримали в неаполітанській квартирі, що використовували одночасно як виробничу студію та магазин. Серед них опинилися троє французьких покупців, які щойно придбали фальшиві гроші та готувалися повернутися на батьківщину.

Як відомо, клан Маццарелла відомий своєю причетністю до фальшивомонетництва в Неаполі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1210
Рейтинг: 4.6/11
Всего комментариев: 0
avatar
close