У США ув'язнені вимагають дозволу спостерігати за сонячним затемненням
04.04.2024 11:37 1045
У США ув'язнені вимагають дозволу спостерігати за сонячним затемненням

Ув'язнені Нью-Йорка судяться, щоб спостерігати за сонячним затемненням після того, як штат наказав закрити в'язниці.

Ув'язнені в Нью-Йорку подали позов проти Департаменту виконання покарань штату через рішення закрити в'язниці під час повного сонячного затемнення, яке відбудеться в понеділок, 8 квітня. Про це повідомляє Associated Press.

У позові стверджується, що блокування порушує конституційні права ув'язнених на сповідування своєї віри, оскільки перешкоджає їм брати участь у релігійно значущій події.

Зазначається, що серед позивачів - люди різних віросповідань: баптист, мусульманин, адвентист сьомого дня, двоє послідовників сантерії (афро-карибської релігії, що поєднує язичництво і віру в католицьких святих) і атеїст.

"Сонячне затемнення - рідкісне природне явище, що має велике релігійне значення для багатьох", - йдеться у позові.

Чоловіки кажуть, що про це явище йдеться у Біблії, в описі розп’яття Ісуса Христа, а також в ісламських творах - коли помирає син пророка Мухаммеда.

Також вони стверджують, що сонячне затемнення, яке востаннє можна було побачити в США у 2017 році, а наступне - аж у 2044-му

У документі йдеться, що минулого місяця - до того, як було оголошено загальносистемний локдаун - позивач-атеїст отримав спеціальний дозвіл від влади на спостереження за затемненням. Держава навіть надала йому окуляри для цього.

Четверо інших згодом також звернулися по дозвіл, але їм відмовили, аргументуючи тим, що сонячне затемнення не є святим днем для їхніх релігій. Шостий ув'язнений сказав, що так і не отримав відповіді.

Томас Мейлі, представник департаменту виконання покарань, сказав, що відомство не коментує поточні судові процеси, але розглядає всі запити про надання релігійних пристосувань. Він сказав, що ті з них, які стосуються спостереження за затемненням, в даний час знаходяться на розгляді.

Очікується, що найкраще повне затемнення буде видно в західних і північних районах штату, зокрема в Буффало, Рочестері, Сиракузах, Лейк-Плесіді та Платтсбурзі.

Повне затемнення можна буде побачити в цих частинах Нью-Йорка близько 15:15 і триватиме лише кілька хвилин.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1045
Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
close