Рада звільнила з посади члена ЦВК, який два роки живе за кордоном
Рада звільнила з посади члена ЦВК, який два роки живе за кордоном

Член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і відтоді не повертався. Живе з родиною в американському штаті Флорида, поблизу Маямі.

Верховна Рада звільнила Юрій Буглака з посади члена Центральної виборчої комісії. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Повідомляється, що відповідну постанови №10327 підтримали 300 депутатів.

"Через 7 місяців після розслідування Схеми парламент нарешті звільнив Буглака Юрія з посади члена ЦВК. Нагадаю назву розслідування - "Дистанційка з Маямі", - написав депутат.

Укрінформ пише, що член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і відтоді не повертався. Живе з родиною в американському штаті Флорида, поблизу Маямі.

За даними програми Схеми, протягом усього 2022 року Буглак отримував зарплату й інші виплати - у сумі 1,5 млн грн, серед який була матеріальна допомога з держбюджету для вирішення соціально-побутових питань. З весни 2023 року член ЦВК взяв декретну відпустку зі збереженням посади, а в коментарі журналістам заявив, що має "особисті обставини", і вважає, що не порушував українських законів, бо виїхав до повномасштабного вторгнення, а від його початку ЦВК перейшла на дистанційну роботу.
Добавил: Loci
Категория: Украина 459
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close