Китай представив чіткі зображення своєї космічної станції Тяньгун
30.11.2023 10:33 383
Китай представив чіткі зображення своєї космічної станції Тяньгун

Тяньгун - пілотована багатомодульна орбітальна станція КНР, що літає низькою навколоземною орбітою на висоті від 340 до 450 км над поверхнею Землі.

Китайське національне космічне управління надало перші зображення своєї космічної станції Тяньгун (Tiangong) на фоні Землі, зроблені з високою роздільною здатністю. Про це у середу, 29 листопада повідомляє CGTN.
Фотографії були зроблені астронавтом Шеньчжоу-16 з висоти в кілька сотень метрів над китайською станцією перед поверненням на Землю минулого місяця. 

На знімках показано Т-подібну станцію, яка складається з трьох модулів, разом з величезними сонячними панелями і роботизованим зовнішнім маніпулятором. Також можна побачити, який вигляд має Земля з космосу, яка знаходиться на задньому плані.

У момент зйомки до Тяньгун були пристиковані кораблі Шеньчжоу та Тяньчжоу. Перший використовується для доставки на станцію екіпажів, другий для доставки вантажів.

Як вказують в Китайському національному космічному управлінні, - це ще не фінальний вид станції. У майбутньому Китай планує додати до Тяньгун багатофункціональний модуль, оснащений шістьма портами стикувань. Це дозволить пристиковуватися до станції більшу кількість кораблів, а також дасть можливість розширити комплекс за рахунок нових модулів.

На станції Тяньгун можна проводити вдвічі менше експериментів, ніж на МКС, все ж таки китайська станція має більше місця для життя і роботи астронавтів.

У Китаї планують використовувати станцію "Тяньгун" щонайменше до 2031 року. Водночас, уже в січні того ж року МКС має бути зведена з орбіти і знищена. 
Добавил: Loci
Категория: Мир 383
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close