У США відтягують голосування про допомогу Україні на кілька тижнів - ЗМІ
04.04.2024 11:37 1083
У США відтягують голосування про допомогу Україні на кілька тижнів - ЗМІ

Bloomberg припускає, що голосування за відповідний законопроєкт буде відкладено щонайменше до середини квітня.

Голосування за допомогу Україні від США обсягом близько 60 млрд доларів, найімовірніше, "застигло" до середини квітня. Палата представників США навряд чи прийме необхідне рішення найближчими тижнями -  там досі тривають сварки між республіканцями та демократами. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Спікер Палати представників Майкл Джонсон все ще шукає шляхи, щоб пом'якшити опозиційні настрої з боку республіканців. Останні все ще тримаються жорсткої лінії в цьому питанні.

ЗМІ нагадує, що ще в неділю Джонсон дав марну надію стосовно спроможності США проголосувати за допомогу "негайно". Він казав, що законодавці можуть винести законопроект на голосування після великодніх канікул.

Команда Джонсона нині не розкриває деталей плану щодо майбутнього пакета допомоги. Там досі не визначилася з тим, яких поступок Джонсон вимагатиме від адміністрації Байдена.

Кілька партійних чиновників припускають, що це все ускладнює. Джонсону може не стати часу, щоб зібрати підтримку в Конгресі для голосування за законопроект наступного тижня, припускає інформагентство.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1083
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close