"Український слід": у Грузії заявили про підготовку держперевороту
18.09.2023 17:56 622

"Переворот" нібито готують особи грузинського походження, що нині перебувають на території України.

Певна група осіб нібито "планує влаштувати" в жовтні-грудні "дестабілізацію та заворушення" в Грузії. Кінцева мета таких дій - зміна влади країни насильницьким шляхом. Про це повідомляє портал Грузия Online з посиланням на відопвідну заяву грузинських спецслужб.

У повідомленн зазначається, що один з авторів - заступник колишнього міністра внутрішніх справ Грузії, а нині заступник глави воєнної розвідки України Георгій Лорткіпанідзе, а також особи грузинського походження, що перебувають у його підпорядкуванні. Мова про колишнього члена охорони третього президента Грузії та члена близького оточення Міхеіла Саакашвілі Михайла Батуріна та командира Грузинського легіону Мамуку Мамулашвілі.

За твердженням СДБ, для початку "перевороту" обрано період жовтень-грудень. Саме тоді начебто має бути опубліковано проміжний звіт Єврокомісії та підсумковий звіт ЄС.

Там також заявили, що "організатори розглядають можливість здійснення в Грузії сценарію, аналогічного українському Євромайдану 2014 року".

Грузинська спецслужба також стверджує, що зазначений план нібито планується здійснити за координації та фінансової підтримки якихось іноземних країн.

Нагадаємо, в Грузії на концерті відомого американського гурту Imagine Dragons шанувальниці заборонили розгорнути прапор України. Жінка хотіла пронести прапор нашої країни, щоб передати його артистам або ж просто розгорнути його під час виступу, однак до неї підійшла служба безпеки концертного залу з вимогою, щоб вона його сховала.
Добавил: Loci
Категория: Мир 622
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close