США вивчають інформацію щодо падіння Іл-76 - Кірбі
26.01.2024 11:21 572
США вивчають інформацію щодо падіння Іл-76 - Кірбі

В Бєлгородській області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76. У Міноборони РФ заявили, що на борту перебували 65 українських військовополонених

Сполучені Штати збирають інформацію, яка має встановити реальні причини падіння російського літака Іл-76, але поки що Білий дім офіційно подію не коментує. Про це у четвер, 25 січня, сказав координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Ми далі намагаємося зібрати додаткову інформацію про це падіння у Росії", - сказав він.

Кірбі додав, що у США наразі немає офіційних заяв з цього приводу.

У свою чергу, заступник речника Держдепу США Ведант Пател сказав, що США працюють з колегами в українському уряді над встановленням конкретних фактів.

"Президент Зеленський закликав до міжнародного розслідування. Оскільки це відбулося в Росії, дуже важко верифікувати, що сталося насправді", - сказав він.

Представник Держдепу зазначив, що Росія не допускає вільну пресу або незалежних репортерів, "тому це важко підтвердити".

Нагадаємо, у Бєлгородській області РФ 24 січня розбився російський літак Іл-76. Російське Міноборони стверджує, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на черговий обмін. Однак Українська правда з посиланням на джерела у Генштабі ЗСУ повідомила, що у Іл-76 були ракети для ЗРК С-300, якими росіяни часто обстрілюють Харків з району Бєлгорода.
Добавил: Loci
Категория: Мир 572
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close