Під час акції протесту в Тбілісі затримано 63 людини
01.05.2024 11:43 1448
Під час акції протесту в Тбілісі затримано 63 людини

Тілесні ушкодження отримав лідер опозиційної партії Єдиний національний рух, депутат парламенту Леван Хабеїшвілі.

У Грузії поліцейські затримали в ніч на середу 63 учасника акції протесту на проспекті Руставелі в Тбілісі. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Грузії Олександр Дарахвелідзе на брифінгу 1 травня.

За його даними, шестеро поліцейських серйозно постраждали.

Дарахвелідзе зазначив, що проти учасників акції поліція застосувала спецзасоби – перцевий і сльозогінний газ, водомети.

"Застосування цих засобів відбулося після того, як акція набула насильницького характеру, і її учасники почали закидати поліцейських важкими предметами – камінням та пляшками", – заявив Дарахвелідзе.

Він також повідомив, що тілесні ушкодження отримав лідер опозиційної партії Єдиний національний рух, депутат парламенту Леван Хабеїшвілі. Його відвезли до медичного закладу.

Заступник міністра стверджує, що "лідери опозиції постійно чинили насильницькі дії і не підкорялися вимогам поліції".

Під ранок кілька сотень учасників акції, що залишалися біля будівлі парламенту, почали розходитися по будинках після того, як поліція і спецназ МВС залишили територію.

Учасники акції заявили журналістам, що мають намір продовжувати протести, а зараз прийнято рішення розійтися для того, щоб протестувальники могли відпочити.

Нагадаємо, у Тбілісі вже два тижні тривають акції протесту проти ухвалення закону Про прозорість іноземного впливу закону (про іноагентів). 17 квітня парламент країни ухвалив його у першому читанні.

Закон про "іноагентів" фактично є аналогом закону, ухваленого в Росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус "агентів іноземного впливу". Реєструвати іноагентів має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, для юридичних – штраф.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1448
Рейтинг: 4.8/5
Всего комментариев: 0
avatar
close