У Швеції покращать умови для біженців з України
07.05.2024 13:00 843
У Швеції покращать умови для біженців з України

Покращення соціальних умов для українських біженців передбачається з 1 листопада. Зареєструватися до реєстру населення можна буде через 12 місяців перебування у країні.

Уряд Швеції розширить програму підтримки для українських біженців, які зможуть раніше зареєструватися у реєстрі населення та отримати вищі виплати.Про це заявила міністр міграції Швеції Марія Мальмер Стенергард, передає sverigesradio.se.

Покращення соціальних умов для українських біженців передбачається з 1 листопада.

Зареєструватися до реєстру населення можна буде через 12 місяців перебування у країні. За чинними правилами, українці мають прожити у Швеції 3 роки, щоб бути включеними до реєстру населення та отримати номер соціального страхування.

Українці, які зареєстровані у Швеції, матимуть право на медичне та стоматологічне обслуговування, на виплати, якщо перебувають вдома з хворими дітьми або у відпустці по догляду за дитиною. Також біженці зможуть отримати ідентифікаційний номер банку.

Очікується, що на 1 листопада 2024 року у країні будуть зареєстровані близько 33 тис. українців, що дасть їм право на допомогу у виході на ринок праці через програму агентства зайнятості.

Це також дасть право на більші виплати. Якщо зараз українські біженці отримують від Міграційного агентства Швеції виплати у розмірі 71 шведська крона на день (6 євро), то з осені можна буде отримувати 308 шведських крон (27 євро) на день.

Разом з тим, українські біженці не матимуть права на інші пільги - на виплати на дитину чи житлову допомогу.
Добавил: Loci
Категория: Мир 843
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close