Німецький лейбл розриває угоду з Вотерсом через його заяви про Україну
06.02.2024 12:29 692
Німецький лейбл розриває угоду з Вотерсом через його заяви про Україну

BMG розриває контракт з Роджером Вотерсом через коментарі співзасновника Pink Floyd про Україну та Ізраїль.

Німецька компанія з продажу музичних прав BMG розриває співпрацю з Роджером Вотерсом, співзасновником Pink Floyd через його заяви про Ізраїль, Україну та США, які викликали чимало суперечок. Про це повідомляє Variety.

Відомо, що компанія підписала видавничу угоду з музикантом у 2016 році і планувала випустити нову версію альбому Pink Floyd 1973 року "Dark Side of the Moon" минулого року, але новий генеральний директор Томас Коесфельд скасував угоду після свого вступу на посаду 1 липня 2023 року. Альбом зрештою вийшов на британському лейблі Cooking Vinyl.

Однак тепер BMG готується повністю розірвати всі домовленості з артистом. Це рішення пов'язують з суперечливими та скандальними заявами Вотерса на тему міжнародної політики: щодо війни в Україні, подій в Ізраїлі та Палестині.

Зокрема, у серпні 2022 року Вотерс заявив, що президент США Джо Байден нібито "розпалює вогонь" в Україні.

У лютому 2023 року співзасновник Pink Floyd на запрошення Росії по відеозв'язку виступив перед Радою безпеки ООН. Тоді він заявив, що вторгнення РФ в Україну в 2022 році "не було неспровокованим".

Вотерса широко критикували за його коментарі, але він залишається непокірним, часто озвучуючи їх під час своїх нещодавніх турів, заперечуючи будь-які звинувачення в антисемітизмі. Ці заяви розлютили його колишніх колег по групі, оскільки вони відштовхнули кількох претендентів, зацікавлених у придбанні каталогу музичних записів гурту, який, за деякими даними, продається на ринку за півмільярда доларів.

У відеоінтерв'ю у листопаді 2023 року Вотерс заявив, що напад терористів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня "був роздутий ізраїльтянами, які вигадують історії про відсікання голів немовлятам".
Добавил: Loci
Категория: Мир 692
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close