Гурт Kiss продав права на свою музику та бренд
06.04.2024 10:27 1226
Гурт Kiss продав права на свою музику та бренд

Новим правовласником стала компанія Pophouse, яка була заснована колишнім учасником гурту AВВА Бйорном Ульвеусом.

Американський рок-гурт Kiss продав шведській компанії Pophouse права на свою музику, а також бренд, імідж та інтелектуальну власність за понад $300 мільйонів. Про це у п’ятницю, 5 квітня, повідомило ВВС.

Зазначається, що після укладання угоди Kiss припинить виступати наживо на концертах в межах світового туру End of the Road.

Новий правовласник, компанія Pophouse, яка була заснована колишнім учасником гурту AВВА Бйорном Ульвеусом, має намір за допомогою штучного інтелекту генерувати контент під брендом Kiss. Торік шведська компанія та Kiss вже працювали над створенням цифрових аватарів учасників гурту.

Гурт Kiss був заснований у 1973 році вокалістами Полом Стенлі та Джином Сіммонсом. До першого складу колективу також входили Ейс Фрейлі та Пітер Крісс. Візитівкою Kiss стали розмальовані обличчя учасників. У період свого розквіту, у 1970-ті роки, гурт випустив такі хіти, як Rock and Roll All Nite та God of Thunder.

У 1983 році вони вперше з'явилися без фарби на обличчі й пережили своєрідне відродження. Наприкінці 1990-х вони знову почали виступати із розфарбованими обличчями.За останні 50 років було продано близько 100 млн платівок гурту.

Нагадаємо, у грудні минулого року гурт KISS дав прощальний живий концерт у Нью-Йорку. Однак про повне завершення музичної кар’єри колективу не йдеться, адже вони продовжать виступати у віртуальному форматі.
Добавил: Loci
Категория: Lifestyle 1226
Рейтинг: 4.7/6
Всего комментариев: 0
avatar
close