Левова частка коштів на військову допомогу Україні залишається в США - ЗМІ
Левова частка коштів на військову допомогу Україні залишається в США - ЗМІ

Усього 31 сенатор і член Палати представників, чиї штати або округи отримують гроші, що виділяють для України, проголосували проти або обмежили допомогу Києву.

Більшість коштів, які США виділяють на допомогу Україні, витрачаються у Штатах. Про це у середу, 29 листопада, йдеться у матеріалі The Washington Post.

"Зі схвалених Конгресом США 68 мільярдів доларів, близько 90% йдуть саме американцям. Кошти витрачаються на виробництво нової зброї або заміну тієї, що була відправлена з американських запасів", - сказано у повідомлені. 

Автор матеріалу Марк А. Тіссен вказує, що військова допомога Україні корисна для робітників США, за голоси яких борються політики.

"Вона забезпечує значне фінансування заводів по всій країні, створює робочі місця та можливості для місцевих постачальників, магазинів, ресторанів та інших підприємств, які підтримують заводи з виробництва зброї", - пише він.

Тіссен вказує, що у США нині працює 117 виробничих ліній у щонайменше 31 штаті та 71 місті Штатів, де американці виробляють основні системи озброєнь. 

У той же час, він вказує, що більшість сенаторів ігнорують очевидну вигоду для Сполучених Штатів. 

"Так, сенатор від штату Огайо Джей Д. Венс та конгресмен Джим Джордан виступають проти допомоги Україні та за підтримку Об'єднаної профспілки автобудівників (United Auto Workers). Але саме працівники профспілки в Огайо виготовляють танки Abrams і бойові машини Stryker для України завдяки військовій допомозі від США", - вказує Тіссен. 

Він додає, що противників допомоги Україні серед сенаторів - 31. 

"У той час, коли обидві головні партії змагаються, щоб отримати голоси робітничого класу та зміцнити виробничу базу США, наша військова допомога Україні робить саме це - вона забезпечує значні грошові вливання на заводи по всій країні", - йдеться в матеріалі.
Добавил: Loci
Категория: Украина 285
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close