Кулеба оцінив шанси на мільйон снарядів від ЄС
Кулеба оцінив шанси на мільйон снарядів від ЄС

Західна допомога Україні не тільки продовжиться, а й збільшуватиметься, запевнив очільник МЗС.

Україна точно отримає обіцяний Євросоюзом 1 млн артилерійських снарядів. Питання тільки в графіку доставки. Про це у середу, 29 листопада, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Брюсселі під час спілкування із журналістами після першого засідання Ради Україна-НАТО на рівні глав МЗС.

"100%, що мільйон (снарядів – ред.) буде доставлено, питання тільки в графіку доставки", – сказав він.

А відповідаючи на уточнюєче запитання, чи буде обіцяні боєприпаси поставлено до березня 2024 року, Кулеба заявив: "Не знаю, залежить від них".

"Я не бачу відсутності політичної волі поставити мільйон і більше снарядів. Я реально бачу, що колеги переоцінили технічну можливість країн виготовити, знайти і закупити ці снаряди", – додав міністр.

Кулеба підкреслив, що отримав запевнення від іноземних колег, що допомога Україні не тільки продовжиться, а й збільшуватиметься. Про жодну втому від війни в західних урядах не йдеться.

"Сьогодні за зачиненими дверима я почув, і всі на цьому наголосили, категоричне "ні" будь-яким натякам на втому від війни і не менш категоричне "так" продовженню і збільшенню підтримки України. Чесно кажучи, сьогодні навіть було краще, ніж я очікував у цьому плані. Колеги не просто констатували якісь речі, а реально підтверджували, що допомога не тільки продовжиться, а й збільшуватиметься", – сказав він.
Добавил: Loci
Категория: Украина 164
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close