Кому і чому можна працювати без РРО у 2023 році
Кому і чому можна працювати без РРО у 2023 році
Відповідно до нещодавно зареєстрованого закону більшість розрахункових операцій необхідно проводити з використанням програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО). Окремо на сайті https://torgsoft.ua/ було підготовлено перелік підприємців, а також бізнесменів, які обов'язково повинні використовувати РРО. Але є й певні категорії, яким дозволено цього не робити.

Хто у 2023 році може не користуватися РРО?

Існує кілька категорій бізнесменів і підприємців, які можуть не користуватися стандартними реєстраторами, а також програмними комплексами. До переліку цих юрособ входять такі:
  • фізичні особи підприємці, які належать до першої групи;
  • підприємці, які приймають оплату лише за реквізитами;
  • фізичні особи підприємці, які у процесі ведення трудових відносин користуються не класичною системою оподаткування, а спрощеною;
  • бізнесмени, які продають певну продукцію у селах, а також у невеликих населених пунктах.
Перед тим, як приймати рішення про те, чи варто використовувати РРО у 2023 році, потрібно ознайомитися з обмеженнями, встановленими урядом. Так, без РРО не обійтися у разі, якщо здійснюється торгівля у великих населених пунктах, у яких проживає понад 25 000 осіб. І тут потрібно підготувати відповідні умови прийому безготівкових розрахунків. До цього переліку входять:
  • електронні платіжні кошти;
  • пристрої, які дозволяють дистанційно реалізовувати послуги чи товари;
  • деякі платіжні програми.
Деякі товари заборонено реалізовувати, якщо немає РРО. З їх найменуванням варто обов’язково ознайомитися.
Кому і чому можна працювати без РРО у 2023 році

Що буде, якщо є порушення РРО?

Якщо розрахункові операції з використанням РРО будуть проводитися з деякими порушеннями (неповна оплата або відсутність платежу), то в цьому випадку можуть бути певні штрафи. Розмір штрафів визначається індивідуально. До порушника будуть накладені такі санкції:
  1. Якщо порушення перше, то нараховується штраф у розмірі 100% вартості товарів, які були реалізовані з порушеннями.
  2. За друге та всі наступні порушення доведеться сплатити вже 150%.
У деяких випадках штрафи та додаткові санкції нараховуються, якщо підприємець неправильно визначає код або виконує певні розрахункові операції з порушеннями.

Для того щоб виключити проблеми та складності в процесі експлуатації РРО у 2023 році, необхідно попередньо вивчати всі особливості та правила. Це позбавить численних складнощів у роботі, а також збитків та додаткових витрат.
Добавил: Vladimir
Категория: Бизнес 2742
Рейтинг: 3.7/6
Теги: РРО, бізнес
Всего комментариев: 0
avatar
close