ЗМІ: Україна може отримати сучасніші ракети ATACMS
ЗМІ: Україна може отримати сучасніші ракети ATACMS

США можуть попросити союзників надати Україні свої балістичні ракети ATACMS, стверджують джерела.

Влада США працює над тим, щоб надати Україні більш сучасні модифікації балістичних ракет ATACMS з більш далеким радіусом дії. Про це повідомив телеканал NBC News із посиланням на двох неназваних американських чиновників у понеділок, 19 лютого.

"Після місяців отримання запитів від українських чиновників, адміністрація президента США Джо Байдена працює над постачанням Україні нових потужних балістичних ракет… Зараз США схиляються до того, щоб відправити в Україну новий варіант ракет ATACMS із більшою дальністю", – йдеться у матеріалі.

За словами співрозмовників, якщо Конгрес схвалить фінансування України, США можуть включити нові ATACMS до одного із перших пакетів військової допомоги цього року. Також будуть негайно надані боєприпаси й артилерія.

При цьому чиновники не відкинули варіант, що США можуть попросити союзників надати Україні свої ракети, а також поповнити американські запаси ATACMS.

У Пентагоні зі свого боку повідомили, що у США є обмежений запас ATACMS, і що ракети навряд чи відправлять в Україну без можливості поповнити їхні арсенали.
Добавил: Loci
Категория: Украина 978
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close