У розвідці Британії озвучили чисельність російської ПВК Редут
16.10.2023 15:56 343
У розвідці Британії озвучили чисельність російської ПВК Редут

Редут є одним із кількох підрозділів ПВК та добровольчих корпусів, які використовуються Міноборони РФ для поповнення російських регулярних сил.

Приватна військова компанія Редут вербує на території РФ найманців під виглядом "добровольців", у тому числі колишніх членів групи Вагнера. Група налічує понад 7000 осіб. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Зазначається, що Головне розвідувальне управління (ГРУ) Генерального штабу Росії, ймовірно, контролює та фінансує діяльність групи, включаючи її вербування.

Як заявили у британській розвідці, з початку вторгнення РФ до України Редут брав участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській та Луганській областях. В даний час Редут є одним із кількох підрозділів ПВК та добровольчих корпусів, які використовуються Міноборони РФ для поповнення російських регулярних сил.

"Цілком можливо, що практика Міністерства оборони Росії щодо набору персоналу через "добровольчі" підрозділи сприяла тому, що Росія уникла подальших непопулярних мобілізацій", - припускають у Міноборони Британії.
Добавил: Loci
Категория: Мир 343
Рейтинг: 4.5/2
Теги: разведка
Всего комментариев: 0
avatar
close