У Нідерландах чиновник міноборони в обхід санкцій продавав авіадеталі в РФ
18.09.2023 17:54 368
У Нідерландах чиновник міноборони в обхід санкцій продавав авіадеталі в РФ

Чиновника затримали після арешту 53-річного чоловіка, який надав слідству необхідну інформацію про свого спільника.

У Нідерландах затримали чиновника Міноборони, якого підозрюють у тому, що він через треті країни відправляв авіазапчастин до Росії. Про це повідомляє видання rtlnieuws.

"Співробітника Міністерства оборони в Арнемі затримали за підозрою в обході санкцій проти Росії. 48-річного чоловіка підозрюють у відправленні авіазапчастин до Росії", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний працював у Міністерстві оборони, тому до розслідування також залучена військова поліція.

Повідомляється, що чиновник відсторонений від роботи і перебуває в СІЗО. Під час обшуків у нього вилучили боєприпаси, документи, цифрові носії інформації.

Інше видання - Follow The Money - повідомляє, що затриманий  працював у Міністерстві оборони з 1990-х років. Його затримали після арешту  днем раніше 53-річного чоловіка, який надав слідству необхідну інформацію про свого спільника.

Про 53-річного чоловіка повідомляють, що він має нідерландську компанію, яка експортувала авіазапчастини переважно в Росію. У нього під час обшуків вилучено деталі літаків, зброю, гільзи та боєприпаси. Окрім 250 000 євро та 8 000 доларів готівкою, FIOD також конфіскувала приблизно 160 000 євро банківських активів.
Добавил: Loci
Категория: Мир 368
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close