Південна Корея випускатиме 155-мм снаряди з підвищеною дальністю
06.02.2024 12:24 666
Південна Корея випускатиме 155-мм снаряди з підвищеною дальністю

Розроблений снаряд зможе летіти на відстань до 60 км, що більш ніж на 30% перевищує дальність існуючих боєприпасів.

Оборонна промисловість Південної Кореї розпочне вже в цьому році масове виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів власної розробки з підвищеною, більш як на третину, дальністю польоту. Про це повідомляє інформагенція Yonhap, посилаючись на держагентство із закупівель озброєнь DAPA.

Державно агентство розповіло про зустріч із місцевою компанією-виробником боєприпасів Poongsan у її дослідницькому центрі в Теджоні, за 139 км на південь від Сеула. На ній було офіційно оголошено про завершення розробки нового боєприпасу за проєктом, запущеним у 2014 році.

Розроблений снаряд, боєздатність якого підтверджена випробуваннями в серпні минулого року, може летіти на відстань до 60 км. Це більш ніж на 30% перевищує дальність існуючих боєприпасів. Збільшення дальності забезпечується використанням спеціальної технології запуску снаряда та ракетного двигуна корейської розробки.

DAPA заявило, що планує вже 2024 року підписати контракт із компанією Poongsan і розпочати масове виробництво нових боєприпасів.

В агентстві вважають, що нові снаряди підвищеної дальності матимуть попит на світовому ринку озброєнь, а також там сподіваються на посилення конкурентоспроможності збройового експорту Південної Кореї за рахунок просування цих боєприпасів разом із самохідною гаубицею K9 калібру 155 мм корейського виробництва.
Добавил: Loci
Категория: Мир 666
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close