Зеленський відповів ООН щодо ударів в Росії
Зеленський відповів ООН щодо ударів в Росії

Західні партнери мають підтримувати українську відповідь, бо Росія розуміє лише силу, зазначив президент.

Представники міжнародних організацій можуть засуджувати удари по території РФ після того, як вони приїдуть до Харкова та подивляться, як там люди живуть без світла без води. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у середу, 3 квітня.

На спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Олександр Стуббом Зеленський подякував "різним міжнародним організаціям, які постійно щось засуджують".

"І це важливо, що вони дійсно засуджують і фокусуються на ударах по Україні. Також деякі підіймають питання щодо ударів по НПЗ (на території РФ – ред.), на тимчасово окупованих територіях, де є інфраструктурні обєкти, так і на військових аеродромах РФ і на захоплених українських", – сказав він.

За словами Зеленського, таким організаціям можна відповісти просто: "Мені здається, для того, щоб в кінці кінців зрозуміти як вижити в Харкові, як людям жити без світла без води. Треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. Росія окрім сили нічого не розуміє".

Він вважає, що західні партнери мають підтримувати українську відповідь.

У свою чергу чергу Александр Стубб підтримав Зеленського у тому сенсі, що Росія розуміє лише мову сили.

"Війна – це супутні збитки і хоч би хто атакував (НРЗ в Росії – ред.) вони знають, що вони роблять. Вони роблять це вміло, не наражаючи цивільних на небезпеку і треба це мати на увазі повсяк час", – сказав він і додав, що війна – це річ брутальна і тяжка.

Напередодні в ООН засудили удар по заводу з виробництва "шахедів" у російському Татарстані. Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік назвав підприємство, яке працює на ВПК "цивільною інфраструктурою".
Добавил: Loci
Категория: Украина 950
Рейтинг: 4.8/4
Всего комментариев: 0
avatar
close