Євродепутата підозрюють у співпраці з ФСБ Росії: ЄП почне розслідування
30.01.2024 13:43 291
Євродепутата підозрюють у співпраці з ФСБ Росії: ЄП почне розслідування

Журналісти кількох країн провели розслідування в результаті якого встановили, що ФСБ завербувала євродепутата з Латвії.

Європарламент прокоментував звинувачення євродепутата від Латвії Тетяни Жданок у зв'язках з ФСБ Росії. Зокрема, голова ЄП Роберта Метсола заявила, що "дуже серйозно ставиться" до них, тому вона передає цю справу до Консультативного комітету з кодексу поведінки. Про це заявив у коментарі на запит DW офіційний представник голови Європарламенту Юрій Ласс.

"Це означає, що в Європейському парламенті розпочато розслідування", – пояснив посадовець.

За його словами, Метсола 31 січня винесе це питання на обговорення на конференції голів (політичний орган ЄП, який відповідає за відносини з іншими інституціями ЄС і національними парламентами).

У Європарламенті відмовились коментувати звинувачення Тетяни Жданок, проте вказали, що про ці звинувачення вже певний час тому повідомляли в країні, яку представляє депутатка, тобто в Латвії.

"Ми наголошуємо, що всі члени Європарламенту підкоряються одним і тим самим правилам (Закон про вибори 1976 року, Статут Європарламенту та внутрішні правила Європарламенту) щодо незалежності мандата та етики, і всі члени Європарламенту несуть відповідальність перед виборцями", - зазначили у прес-службі ЄП.

Рішення про зняття євродепутата з посади ухвалюють компетентні органи в його країні.

За даними спільного розслідування Re:Baltica, The Insider, Delfi.ee і Expressen, ФСБ РФ завербувала євродепутатку з Латвії Тетяну Жданок, яка представляє партію Російський союз Латвії. Розслідувачі стверджують, що Жданок передавала кураторам з ФСБ інформацію та просила в них гроші на проведення заходів.

Сама Жданок переконує, що вона нібито не співпрацювала і не співпрацює зі спецслужбами. 
Добавил: Loci
Категория: Мир 291
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close