У Швейцарії призупинили консультації щодо реекспорту зброї
22.03.2023 11:59 393
У Швейцарії призупинили консультації щодо реекспорту зброї

11 травня відбудуться слухання за участю експертів, на яких депутати мають намір прояснити питання щодо політики нейтралітету.

Комітет з безпеки Ради кантонів (верхня палата парламенту) Швейцарії призупинив розгляд усіх питань, пов'язаних з реекспортом зброї, повідомляється на сайті парламенту.

11 травня мають пройти слухання за участю експертів, на яких депутати збираються прояснити питання щодо резолюції Генасамблеї ООН Єдність в ім'я миру (ця процедура дозволяє обходити вето будь-якого з постійних членів Ради безпеки - ред.), політики нейтралітету, а також міжнародного публічного права.

У 1815 році Швейцарія набула статусу постійного нейтралітету. У рамках законодавства країна не має права прямо чи опосередковано відправляти зброю країнам, які беруть участь у бойових діях.

Нагадаємо, раніше верхня палата парламенту Швейцарії відхилила клопотання, яке передбачало надання Україні озброєння швейцарського виробництва.

Президент Швейцарії підтримав відмову постачати зброю Україні, заявивши, що швейцарська зброя не повинна використовуватись у війнах.

Дипломати та діаспора України мають намір працювати з владою Швейцарії, аби розблокувати можливість постачання швейцарської зброї.
Добавил: Loci
Категория: Мир 393
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close