У РФ для Путіна побудували секретну залізницю – ЗМІ
У РФ для Путіна побудували секретну залізницю – ЗМІ

Залізничні гілки підведені практично до всіх резиденцій глави Кремля, повідомляють журналісти.

 Секретну залізницю побудували в Росії для глави Кремля Володимира Путіна. До її складу також входить мережа станцій до резиденцій глави РФ. Про це повідомляє видання Проект у вівторок, 14 лютого.
 
"До всіх основних резиденцій Володимира Путіна підвели залізничні гілки, а поряд побудували секретні станції, з'ясував Проект. Це підтверджує повідомлення Центру Досьє про те, що глава держави останнім часом почав частіше користуватися поїздом, аніж літаком", – йдеться в повідомленні.
 
За даними видання, є три локації, які можуть бути пов'язані із засекреченим залізничним сполученням Путіна. На території Валдайського національного парку під охороною перебуває залізнична станція з вертолітним майданчиком поруч із селом Довгі Бороди. Троє місцевих жителів повідомили виданню, що станцію і спеціальну залізничну гілку до неї побудовано тільки для глави держави.
 
Згідно із супутниковими знімками, станція в Ново-Огарьово з'явилася у 2015 році – вона розташована за 400 метрів від резиденції Путіна у Московській області. Земля під станцією була вилучена з приватної власності на користь ФСО Росії рішенням тодішнього прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. 
 
Водночас для зупинки поїзда біля сочинської резиденції Бочарів ручай у 2017 році з'явилася платформа і нова тупикова залізнична гілка, схована за високим парканом від колій, по яких ходять електрички.
 
За словами екс-машиніста, з яким розмовляв Проект, бронепоїзд Путіна базується у депо на станції Москва-Каланчовська, де розміщено закритий вокзал для віп-персон.
 
Спецпоїзд президента належить компанії Гранд-Сервіс Експрес, яка була пов'язана з близьким другом Путіна Юрієм Ковальчуком.
Добавил: Loci
Категория: Россия 192
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close