США перекинули до Естонії найсучасніші винищувачі F-22
09.05.2023 14:08 457
США перекинули до Естонії найсучасніші винищувачі F-22

Винищувачі п’ятого покоління ВПС США переміщені на авіабазу Емарі для стримування агресії в регіоні Балтійського моря.

Військово-повітряні сили США перекинули на авіабазу Емарі під Таллінном (Естонія) ескадрилью багатоцільових винищувачів п’ятого покоління F-22 Raptor. Про це повідомили у Командуванні ВПС США.

"Винищувачі п’ятого покоління ВПС США, які підтримують місію повітряного захисту Об’єднаних збройних сил НАТО вздовж східного флангу, 8 травня виконали розгортання Agile Combat Employment на авіабазі Емарі, Естонія, для стримування агресії в регіоні Балтійського моря", - йдеться у повідомленні.
 
На початку квітня 12 винищувачів F-22 були перекинуті зі США на польську авіабазу Повідз для забезпечення місії, що доповнює можливості об'єднаної протиповітряної та протиракетної оборони на східному фланзі НАТО.
 
В Латвії збройні сили Іспанії розгорнули систему протиповітряної оборони NASAMS, а британські винищувачі Typhoon, що перебувають в Естонії, здійснюють патрулювання повітряного простору над Балтикою.
 
"Країни Балтії - Естонія, Латвія та Литва - розташовані на критично важливому повітряному, сухопутному та морському коридорі, що вимагає скоординованого підходу між членами Альянсу для підтримки та підтримки міжнародної свободи маневру в усьому регіоні", - наголосили у ВПС США.
F-22 Raptor - одномісний двореактивний тактичний винищувач п'ятого покоління, заснований на технологіях малопомітності. Максимальна швидкість літака - 2414 км/год, дальність польоту - 3000 кілометрів. Винищувач вважається першим літаком п'ятого покоління в американській авіації. Він здатен виконувати місії "повітря-повітря" і "повітря-земля".
Добавил: Loci
Категория: Мир 457
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close