Коболєв не вніс 229 млн гривень застави у встановлений термін - САП
Коболєв не вніс 229 млн гривень застави у встановлений термін - САП

Жодних рахунків підозрюваного суд не заарештовував у цьому кримінальному провадженні, запевнили антикорупціонери.

Колишній голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв станом на вівторок так і не вніс заставу у розмірі 229 млн гривень у справі про зловживання службовим становищем. Про це повідомила Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) 7 березня.

"1 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС застосувала до колишнього голови правління НАК Нафтогаз України запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн. Згідно з рішенням суду, підозрюваний повинен був внести гроші протягом п'яти днів з моменту оголошення рішення, тобто до 06. 2023, і зобов'язувався повідомити про це детектива/прокурора", - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що станом на 7 березня інформація про внесення застави у встановленому судом розмірі так і не надійшла до органу досудового розслідування.

"Всупереч поширеній в деяких ЗМІ інформації на сьогодні жодні рахунки підозрюваного суд не заарештовував у цьому кримінальному провадженні. Також поки що з боку НАБУ та САП відсутні якісь ініціативи щодо блокування рахунків підозрюваного, які б перешкоджали йому використовувати наявні у нього фінансові активи", - додали антикорупціонери.

Нагадаємо, 19 січня Коболєву повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем при забезпеченні собі за перемогу компанії у Стокгольмському арбітражі з російським Газпромом виплати премій на 229 млн гривень.

На думку слідства, ця сума суттєво перевищує нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн гривень).

При цьому ВАКС відмовив прокурору в обранні Коболєву запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 365 млн. Тоді САП направила до Апеляційної палати ВАКС скаргу на рішення суду.
Добавил: Loci
Категория: Украина 173
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close