Кислиця попросив ООН відреагувати на участь Білорусі у депортації українців
Кислиця попросив ООН відреагувати на участь Білорусі у депортації українців

Глава Червоного Хреста Білорусі Дмитро Шевцов визнав, що "брав, бере, і братиме активну участь" у вивезенні дітей з України.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час засідання Ради безпеки закликав світ відреагувати на заяву голови Червоного Хреста Білорусі Дмитра Шевцова, який зізнався, що бере участь у насильницькому вивезенні дітей з України з окупованих військами РФ територій. Про це у п'ятницю, 21 липня, йшлося у заяві Кислиці під час засідання. 

Зокрема, український дипломат попросив спеціального представника генерального секретаря ООН з питань дітей та збройних конфліктів ООН звернути увагу на "публічне зізнання посадових осіб Білоруського національного комітету Червоного Хреста у їхній причетності до незаконного масового насильницького вивезення дітей" з ТОТ.

Також Кислиця попросив посадових осіб Організації "належним чином відстежувати цю шокуючу ситуацію".

Нагадаємо, депутати ЄП закликають Гаагу видати ордер на арешт білоруського диктатора Олександра Лукашенка, оскільки Білорусь несе відповідальність за злочини, скоєні в Україні, в тому числі через роль режиму в незаконній депортації дітей з України.
Добавил: Loci
Категория: Украина 426
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close