У Мінфіні повідомили, скільки грошей за час війни донори надали Україні
У Мінфіні повідомили, скільки грошей за час війни донори надали Україні

Сергій Марченко наголосив, що потреба у зовнішньому фінансуванні становить понад 37 млрд дол. США.

Міжнародні партнери від початку повномасштабного вторгнення спрямували до України 73,7 млрд доларів фінансової допомоги. Про це повідомляє Міністерство фінансів, за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з тимчасово повіреним у справах Посольства Французької Республіки в Україні Бенжаменом Рорігом.

Сторони обговорили співпрацю України та Франції у сфері фінансів та відновлення, а також потреби та пріоритетні видатки держбюджету на 2024 рік. Міністр фінансів подякував уряду Франції за всебічну допомогу Україні.

"З лютого 2022 року загальна сума бюджетної підтримки від Франції становить близько 400 млн євро", - зазначив Марченко.

У контексті обговорення держбюджету України на 2024 рік, міністр фінансів наголосив, що потреба у зовнішньому фінансуванні становить понад 37 млрд дол. США.

"Враховуючи суттєву потребу в зовнішньому фінансуванні, Україна розраховує на підтримку, щоб вчасно профінансувати першочергові видатки, а саме соціальну та гуманітарну сферу, адже оборону та безпеку країна повністю фінансує за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень. Ритмічне надходження коштів від міжнародних партнерів є необхідним для збереження макрофінансової та економічної стабільності країни", - зазначив Марченко.
Добавил: Loci
Категория: Украина 292
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close