Окупанти розповідають дітям, що України ніколи не було - Лубінець
Окупанти розповідають дітям, що України ніколи не було - Лубінець

Росіяни намагаються знищити українську ідентичність у дітей на тимчасово захоплених територіях України.

На тимчасово окупованих росіянами територіях України загарбники використовують винятково свою програму навчання та нав’язують дітям інформацію про те, що ні України, ні української мови, ні етносу не існувало. Про це у п'ятницю, 8 вересня, розповів Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець у Медіацентрі Україна.

"Перший урок там завжди історія, де з самого початку починають розказувати, що України не існувало, української мови не існувало, українського етносу не існувало. Вам, дітям, треба зрозуміти, що ви завжди були росіянами, ваша рідна мова - російська. Тому таким чином давайте, радійте, що ви нарешті можете себе ідентифікувати як росіяни", - зазначив Дмитро Лубінець.

Водночас він наголосив, що дітей масово залучають для проведення пропагандистських акцій та змушують "радіти" російській "гуманітарці".

"Наприклад, привозять російські підручники - діти повинні їх зустрічати з російськими прапорами й на камеру розказувати, наскільки вони радіють таким так званим гуманітарним караванам", - розповів Лубінець.
Добавил: Loci
Категория: Украина 560
Рейтинг: 4.8/4
Всего комментариев: 0
avatar
close