Нову базу ПВК Вагнера збудують на півдні Росії - розвідка Британії
Нову базу ПВК Вагнера збудують на півдні Росії - розвідка Британії

Місцезнаходження нового штабу ПВК Вагнера - в Козачих Таборах у Ростовській області Росії.

Кремль вирішили підкорити колишніх найманців ПВК Вагнера офіційній структурі - Росгвардії. Зокрема, на півдні Росії їм будують нову основу. Про це повідомляє міністерство оборони Великобританії у соцмережі Х (Twitter).

Новий польовий командир "вагнерівців" Антон Єлізаров оприлюднив свою першу відеозаяву після загибелі колишнього власника ПВК Євгена Пригожина та колишнього польового командира Дмитра Уткіна в авіакатастрофі у серпні 2023 року.

Єлізаров докладно розповів про місцезнаходження нового штабу ПВК Вагнера в Козачих Таборах у Ростовській області на півдні Росії, розташованому поряд із казармами 150-ї російської мотострілецької дивізії.

За його словами, на новій базі Вагнера буде розміщено новий добровольчий корпус Росгвардії, що опосередковано підтверджує підпорядкування "вагнерівців" Росгвардії.

Росгвардія може готувати нове формування Добровольчого корпусу із досвідчених співробітників ПВК для посилення військових зусиль Росії в Україні та розширення російського впливу в Африці, припускає британське відомство.

"Російська держава, швидше за все, санкціонувала будівництво нової бази Вагнера і розуміє, що, підпорядкувавши Вагнеру Росгвардії, вона усунула б будь-яку потенційну загрозу, яку Вагнер міг становити для безпеки російського режиму", - зазначають у міноборони Британії.
Добавил: Loci
Категория: Россия 1072
Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close