Японія завершила перший етап скидання води з Фукусіми
11.09.2023 18:00 496
Японія завершила перший етап скидання води з Фукусіми

З 24 серпня в океан спустили 7800 тонн очищеної радіоактивної рідини, що еквівалентно десяти повним резервуарам.

Компанія TEPCO оголосила про завершення першого етапу скидання очищеної радіоактивної води з АЕС Фукусіма-1 в океан. Про це 11 вересня повідомила телерадіокомпанія NHK.

Як зазначив оператор пошкодженої станції, з 24 серпня в океан щодня спускали близько 460 тонн води, а загалом за 17 днів - 7800 тонн, що еквівалентно десяти повним резервуарам.

Аналіз проб морської води, взятих у межах трьох кілометрів від станції, показав максимальну концентрацію тритію 10 бекерелів на літр, що значно нижче граничного показника у 700 бекерелів на літр, при досягненні якого скидання води повинно призупинитися.

У TEPCO наголосили, що витратять близько трьох тижнів на перевірку комплексу очисних і скидних установок та підготовку до другого етапу.

Всього компанія планує чотири етапи скидання води до березня наступного року, під час яких в океан спустять 31 200 тонн води, що еквівалентно приблизно 40 резервуарам.

Наголошується, що перш ніж випустити очищену воду в море, оператор розбавляє її, щоб знизити рівень тритію приблизно до однієї сьомої норми Всесвітньої організації охорони здоров’я.
Добавил: Loci
Категория: Мир 496
Рейтинг: 5.0/1
Сейчас читают
Материалов за текущий период нет.
Всего комментариев: 0
avatar
close