Єменські хусити атакували судно в Червоному морі
30.04.2024 14:35 419
Єменські хусити атакували судно в Червоному морі

США ідентифікували пошкоджене судно як суховантаж Cyclades під прапором Мальти, що належить Греції.

Єменські хусити обстріляли ракетами судно неподалік узбережжя єменського міста Моха в Червоному морі та завдали йому пошкоджень. Інцидент стався в понеділок, 29 квітня. Про це повідомило інформагентство АР у вівторок, 30 квітня.

Вибух стався "в безпосередній близькості від торгового судна», воно зазнало пошкоджень, але його екіпаж перебуває в безпеці й прямує до наступного порту, свідчать дані Британського військового центру морських торговельних операцій Об'єднаного Королівства (UKMTO),

Центральне командування збройних сил США ідентифікувало пошкоджене судно як суховантаж Cyclades під прапором Мальти, що належить Греції.

Військовий речник хуситів бригадний генерал Ях'я Сарі у своїй заяві вранці у вівторок підтвердив напад на Cyclades і додав, що американські військові кораблі також були ціллю.

Тим часом у понеділок Міністерство оборони Італії повідомило, що його фрегат Virgino Fasan, який супроводжував торгове судно збив безпілотник хуситів зранку біля протоки Баб-аль-Мандеб між Червоним морем і Аденською затокою. МЗС Італії не повідомили, як називається судно.

З листопада 2023 року хусити здійснили понад 50 нападів на судно, захопили одне судно та потопили інше, зазначають в Морській адміністрації США.
Добавил: Loci
Категория: Мир 419
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close