ЗМІ: Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок ґвалтівникам
ЗМІ: Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок ґвалтівникам
Чоловік повідомив, що він планує "їхати до Генпрокуратури та адвоката Наєма, який пообіцяв надати підтримку".
 
Батько неповнолітньої мешканки Закарпаття, яку у серпні 2021 року зґвалтували троє підлітків, подасть апеляцію на вирок суду щодо нападників. Він повідомив, що місцевий прокурор раніше відмовив чоловікові у праві оскаржити вирок суду. Про це у понеділок, 27 березня, повідомляє Укрінформ із посиланням на коментар самого чоловіка.
 
“Одразу після ухвалення вироку ми вирішили подавати оскарження. Я зробив звернення до районного прокурора Петра Кюкала, щоб він дав на оскарження (вироку, винесеного Воловецьким райсудом, – ред.) – він відмовив. Я із вироком прийшов додому. Вже вдома поспілкувався із дружиною, мамою (бабусею дівчинки, – ред.), пішов у Воловець до прокурора, але мені відмовили в оскарженні. Тоді вже почав гортати Мережу, шукати в Інтернеті номери телефонів довіри, правозахисників і так спробував дати розголосу справі. У мене вийшло, – розповів батько дівчини Віктор Сиртюк.
 
За його словами, ця справа, яка триває з серпня 2021-го року, не набувала розголосу, бо суд проходив у закритому режимі, оскільки підсудні – неповнолітні. Після винесення вироку 23 березня завдяки розголосу та громадському резонансу на справу є реакція влади та правоохоронних органів.
 
“До мене у вихідні багато людей приїжджало, правоохоронці, журналісти підтримують. Я зараз збираюся їхати до Києва, до Генпрокуратури та адвоката Наєма, який пообіцяв надати підтримку. Він готовий зустрітися та допомогти”, - розповів чоловік.
 
Як ми вже повідомляли, у 2021 році в одному із сіл на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчинку у підвалі та знімали це на відео. Суд засудив їх до п'яти років позбавлення волі, але звільнив покарання, призначивши випробувальний термін на два роки.
Добавил: Loci
Категория: Украина 136
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close