Внутрішньоматкові спіралі: види та особливості вибору
Внутрішньоматкові спіралі: види та особливості вибору

Всі жінки повинні піклуватися про своє здоров’я та регулярно відвідувати гінеколога. Він не тільки може вчасно виявити хвороби, але й порадити доволі ефективні засоби контрацепції, які допоможуть уникнути небажаної вагітності. Внутрішньоматкові спіралі – одне з найефективніших рішень. Вони можуть бути різних видів та мають високу ефективність. Але перед їх встановленням, варто правильно обрати вид продукції, що підійде саме вам.

Основні види спіралей

Наразі випускають кілька видів внутрішньоматкових спіралей. Але найпопулярнішими можна назвати мідні та гормональні.

1. Мідна внутрішньоматкова спіраль

Оскільки до складу такої спіралі входить мідь, усередині матки забезпечується асептичне запалення. Спровоковано воно спеціальним хімічним впливом. Інакше кажучи, здійснюється отруєння тканин, зосереджених навколо спіралі. Все це провокує поступову зміну цервікального слизу, що робить процес переміщення сперматозоїда складнішим. Тому ймовірність настання вагітності є мінімальною.

2. Гормональна спіраль

Вона містить певні гормональні компоненти та має певний хімічний вплив на організм. Для конструювання спіралі використовують спеціальні полімери, змішані з розчиненим прогестероном. Саме цей гормон і перешкоджає настанню вагітності. Прогестерон перешкоджає заплідненню яйцеклітини. Якщо організм жінки надмірно чутливий, то овуляція може бути пригнічена.

Внутрішньоматкові спіралі: види та особливості вибору

Яку спіраль обрати

Жінки, які планують встановити внутрішньоматкову спіраль, частіше за все обирають мідні, тому що вони виділяються відносно невисокою ціною. За потреби таку спіраль можна прибрати у будь-який час. Як тільки спіраль буде видалена, може настати вагітність. Але потрібно бути готовою до того, що під час менструації кровотеча може бути щедрішою. Вартість гормональної спіралі вища. Але й рівень ефективності такої спіралі вищий. Після видалення внутрішньоматкової спіралі знадобиться деякий час на те, щоб слизова відновилася.

Якщо ви не знаєте, що обрати, варто проконсультуватися зі своїм гінекологом. Він порадить найкраще для вас рішення, дасть декілька порад та зможе відповісти на усі ваші питання.  Варто пам’ятати, що встановлювати спіраль має фахівець. Попередньо він зробить огляд та зможе сказати чи підходить такий вид контрацепції саме вам чи ні. Якщо у вас є онкологія, печінкова або ниркова недостатність, варто про це повідомити лікаря.

Добавил: Vladimir
Категория: Статьи 1006
Рейтинг: 4.8/4
Всего комментариев: 0
avatar
close