В ISW озвучили переваги звільнення Кінбурнської коси
В ISW озвучили переваги звільнення Кінбурнської коси
ЗСУ після взяття контролю над косою зможуть послабити удари супротивника по узбережжю, вважають західні аналітики.

Звільнення Кінбурнської коси, за яку ЗСУ ведуть бої, дозволить Україні контролювати виходи до низки портів. Крім того, це збільшить військово-морську активність та дозволить потенційно провести переправу на лівий берег Дніпра. Про це йдеться у звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Кінбурнська коса розташована за 4 км через протоку від Очакова. Взяття її під контроль дозволить контролювати і вхід до Дніпра, Південного Бугу, а також портів Миколаєва та Херсона.

Російські загарбники використали косу для ракетних та артилерійських ударів по Очакову, південній частині Миколаївської області та підконтрольних Україні районах біля Чорного моря.

В ISW вважають, що контроль над Кінбурнською косою дозволив би ЗСУ послабити російські удари по узбережжю. Крім того, військово-морську активність України в такому разі можна збільшити, а також провести операції з переправи на лівий берег під значно меншим вогнем артилерії, ніж при переправі через Дніпро.

Експерти також звертають увагу на те, що коса перебуває поза 25-км зоною дії 152-мм артилерії армії РФ на лівому березі Дніпра в Херсонській області.
Добавил: Loci
Категория: Украина 124
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close