У трьох областях ліквідовано схеми виїзду за кордон для ухилянтів
У трьох областях ліквідовано схеми виїзду за кордон для ухилянтів

Серед організаторів оборудок є один рецидивіст, який вже мав судимість за переправлення нелегалів через кордон.

Служба безпеки заблокувала три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. В різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Один з них використовував підроблене посвідчення неіснуючого "комітету по боротьбі з корупцією". Про це СБУ повідомила на своєму Telegram-каналі в понеділок, 4 березня.


Зловмисники пропонували військовозобов’язаним уникнути призову та втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість "послуг" ділки оцінювали до 12 тисяч американських доларів. Сума залежала від терміновості втечі та її способу.

Одеська область

Затримано трьох ділків, які організували канал втечі ухилянтів до Євросоюзу. Для пошуку клієнтів фігуранти розміщували "рекламу" в соцмережі TikTok. Потім ховали втікачів у вантажних відсіках фур та перевозили їх до кордону. Там ухилянтам видавали надувний човен для переправлення до сусідньої країни через прикордонну річку.

Іщее один «маршрут» пролягав через заздалегідь підготовлені лісові стежки. Після перетину кордону втікачів зустрічав один із організаторів "схеми" і за додаткову плату допомагав їм легалізуватися за межами України.

Чернівецька область 

Нейтралізовано злочинне угруповання, яке організувало ще один канал нелегальної міграції до ЄС. Оборудки очолив рецидивіст, який вже мав судимість за переправлення нелегалів через кордон.

Він разом з двома спільниками виводив ухилянтів до сусідньої країни через лісові масиви. Один з учасників угруповання використовував підроблене посвідчення громадського "антикорупціонера". Підробку він пред’являв на блокпостах, коли перевозив ухилянтів до "пункту призначення" поблизу кордону.

Закарпатська область

Троє місцевих жителів намагались переправити через так звану "зеленку" до ЄС кількох потенційних призовників з Рахівського району.

Добавил: Loci
Категория: Украина 1042
Рейтинг: 0.0/0
Теги: сбу, схема
Всего комментариев: 0
avatar
close